Улюбленим місцем учнів здавна є шкільна їдальня, яка розрахована на 200 посадочних місць.
Повноцінне здорове харчування школярів сприяє нормальному функціонуванню та розвитку дитячого організму. Харчування дітей має поєднувати в собі якісні безпечні продукти та повністю задовольняти потреби організму в поживних речовинах. Харчування школярів відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму, але також може впливати на їхню працездатність і успішність.
Організовують харчування учнів шеф-кухар Богун Наталя Григорівна, кухарі Бражник Олена Володимирівна, Полях Лариса Іванівна, комірник – Федорченко Анастасія Олександрівна, робітники їдальні – Курко Римма Василівна, Шевченко Ірина Миколаївна, Дейнека Любов Іванівна. Для забезпечення дітей вітаміном С проводять обов’язкову С- вітамінізацію страв.
Здоров’я – це дивний стан, який не можна відчути, коли воно є, але відразу відчуваєш, коли його стає менше, або втрачаєш. Враховуючи, що більшість наших хвороб пов’язані з тим, що ми їмо, варто не нехтувати харчуванням.
Фізіологічні потреби дітей в енергії та основних харчових речовинах
Вікова група, роки | Енергія
ккал |
Білки | Жири, г | Вуглеводи, г
тваринні |
МДж | Всього |
1—3 | 1540 | 6,5 | 53 | 37 | 53 | 212 |
4—6 | 2000 | 8,4 | 65 | 33 | 58 | 305 |
6 | 2200 | 9,2 | 72 | 36 | 65 | 332 |
7—10 | 2400 | 10,0 | 78 | 39 | 70 | 365 |
11—13 хлопчики | 2800 | 11,7 | 91 | 46 | 82 | 425 |
11—13 дівчатка | 2550 | 10,7 | 83 | 42 | 75 | 386 |
14—17 хлопчики | 3200 | 13,4 | 104 | 52 | 94 | 485 |
14—17 дівчатка | 2650 | 11,1 | 86 | 43 | 77 | 403 |