Працівники їдальні


Улюбленим місцем учнів здавна є шкільна їдальня,  яка розрахована на 200 посадочних місць.
Повноцінне здорове харчування школярів сприяє нормальному функціонуванню та розвитку дитячого організму. Харчування дітей має поєднувати в собі якісні безпечні продукти та повністю задовольняти потреби організму в поживних речовинах. Харчування школярів відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму, але також може впливати на їхню працездатність і успішність.

Організовують харчування учнів шеф-кухар Богун Наталя Григорівна,  кухарі Бражник Олена Володимирівна, Полях Лариса Іванівна, комірник – Федорченко Анастасія Олександрівна, робітники їдальні – Курко Римма Василівна,  Шевченко Ірина Миколаївна, Дейнека Любов Іванівна. Для забезпечення дітей вітаміном С проводять обов’язкову С- вітамінізацію страв.

   

Здоров’я – це дивний стан, який не можна відчути, коли воно є, але відразу відчуваєш, коли його стає менше, або втрачаєш. Враховуючи, що більшість наших хвороб пов’язані з тим, що ми їмо, варто не нехтувати харчуванням.

Фізіологічні потреби дітей в енергії та основних харчових речовинах

Вікова група, роки Енергія

ккал

Білки Жири, г Вугле­води, г

тваринні

МДж Всього
1—3 1540 6,5 53 37 53 212
4—6 2000 8,4 65 33 58 305
6 2200 9,2 72 36 65 332
7—10 2400 10,0 78 39 70 365
11—13 хлопчики 2800 11,7 91 46 82 425
11—13 дівчатка 2550 10,7 83 42 75 386
14—17 хлопчики 3200 13,4 104 52 94 485
14—17 дівчатка 2650 11,1 86 43 77 403

 

Раціональне харчування

Різноманітне харчування

Дитяча потреба в мінералах

Вітаміни в дитячому харчуванні