Меню сайту

Архів за Квітень, 2014

Всесвітній день охорони праці, що відзначається 28 квітня 2014 року, пройде під гаслом «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві».

Адміністрація Люботинського НВК з метою привернення уваги працівників та вихованців навчально-виховного закладу до питань дотримання вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності в навчально-виховному процесі і побуті прийняла рішення провести в навчально-виховному закладі з 24.04.2014 по 30.04.2014 Тиждень охорони праці під девізом : «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві».

Наказом директора був створений організаційний комітет з підготовки та проведення Тижня охорони праці та  затверджені заходи.

Тиждень з охорони праці розпочався з проведення наради 24.04.2014 року при директорові за участю оргкомітету, керівників структурних підрозділів та представників профспілкової організації з метою привернення уваги учасників до Всесвітнього дня з охорони праці та  плану заходів закладу з підготовки та проведення у 2014 році Тижня  охорони праці.

Згідно з затвердженими заходами в закладі було проведено:

Тематичну зустріч з трудовим колективом на тему: «Нешкідливі та безпечні умови праці під час виробництва та використання хімічних речовин – запорука здоров’я працюючих».

Конкурси «Краще робоче місце» та «Кращій структурний підрозділ» з визначенням переможців у цих конкурсах.

Відкриті уроки для вихованців на тему: «28 квітня – Всесвітній день охорони праці».

Конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».

30 квітня планується підведення підсумків проведених заходів присвячених Всесвітньому дню охорони праці та визначення переможців конкурсів.

 

 

Педагогічна рада

Квітень 29th, 2014 by admin

23 квітня 2014 відбулася чергова педагогічна рада. Основне питання, яке було розглянуте,- це підготовка до організованого закінчення навчального року, ознайомлення з нормативними документами про закінчення навчального року ( ДПА, навчальна практика, навчальні екскурсії). Засідання педагогічної ради пройшло активно.

26 квітня в Україні День чорнобильської трагедії.

      Чорнобильська атомна електростанція, 26 квітня 1986 року, — планове виключення реактора, що тривало 20 секунд, здавалося звичайною перевіркою електрообладнання. Проте через декілька секунд в результаті різкого стрибка напруги стався хімічний вибух, в результаті якого в атмосферу викинуто близько 520 небезпечних радіонуклідів. Вибух був настільки потужним, що забруднення розповсюдилося на значні ділянки території Радянського Союзу, які наразі входять до складу Білорусі, України та Росії. За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації. Згідно з офіційними даними, радіоактивному опромінюванню піддалися майже 8 400 000 мешканців Білорусі, України та Росії.

У вересні 2003 року на саміті СНД президент України Леонід Кучма запропонував країнам-учасницям Співдружності оголосити 26 квітня Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Рада глав держав СНД підтримала цю пропозицію.

      До цього Дня протягом тижня класними керівниками були проведені виховні години, години спілкування, бесіди, конкурси малюнків.

Це один із знакових днів у нашому міжнародному календарі. Талант письменника – яскрава демонстрація духовного начала всього людства. Уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини, і багато чого, що так чи інакше зв’язується з людським світоглядом – справжній дар. Сказати і бути почутим, знайти розуміння і відгук у серцях вдячного читача – це мета будь-якого автора. Далеко не всім вдавалося досягти її. А деякі навіть випереджали свій час, будучи натхненниками і законодавцями нових підходів, і нових поглядів.

     У бібліотеці нашого закладу для учнів була проведена виставка книг українських письменників.

Міжнародний день Землі

Квітень 22nd, 2014 by admin

22 квітня – Міжнародний день Землі. Матінка-Земля. Це вираження ми не рідко чуємо в нашому повсякденному житті і використовуємо його в нашому спілкуванні. Що воно означає і що ми в нього вкладаємо, – буквально зображено в самому формулюванні і формі подібної фрази. Земля – наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності. Вона віддає нам себе цілком. Беззаперечно дарує свою любов. Не зважаючи навіть деколи на абсолютно блюзнірське ставлення з нашого боку. Як любляча мати живить, одягає і виховує своїх нетямущих дітей. До цього Дня класними керівниками з учнями були проведені бесіди.

До дня Великодня

Квітень 17th, 2014 by admin

До дня Великодня в заклад з привітаннями до вихованців приїздили представники Південної залізниці.

День Цивільної оборони

Квітень 17th, 2014 by admin

17 квітня в закладі пройшов День Цивільної оборони, в якому взяли участь учні та працівники НВК

Табір “Простор”

Квітень 16th, 2014 by admin

Свої весняні канікули учні 11-го класу провели в чудовому таборі «Простор».Під час відпочинку учні із задоволенням приймали участь у багатьох змаганнях, іграх, конкурсах.

    В таборі проводився  конкурс «Кулінарії» в якому діти прийняли участь із задоволенням. Конкурс проводився між хлопцями та дівчатами, можна сказати одне, що в цьому конкурсі не було переможених, тому що і хлопці і дівчата впоралися із завданням швидко. Ці останні канікули в шкільному житті  11-го класу були незабутніми. Діти отримали багато позитивних емоцій про їх відпочинок!

Cуботник

Квітень 16th, 2014 by admin

З завзяттям та піднесеним настроєм узялися працівники та вихованці Люботинської школи-інтернату за упорядкування шкільного подвір’я та прилеглої території. Вже скопані квітники, прибрані газони, зрізані сухі дерева та гілля, іде побілка стовбурів дерев. Попереду ще багато роботи, але вона приносить всім радість спільної праці.

Мовний марафон

Квітень 15th, 2014 by admin

В Україні українська мова функціонує як національна мова держави, нею розмовляють ті, хто любить свою Вітчизну, пишається своєю історією, вважає себе часткою великого волелюбного народу.   11 квітня учні 6-8 класів провели конкурс «Слів у мові мільйон – вибирай найкращі»

Мово рідна! Колискова,

Материнська ніжна мово!

Мова сили й простоти, -

Гей, яка ж прекрасна Ти!

Запам’ятаймо усі: без любові до рідної Батьківщини, до своєї материнської мови не знайдемо ніде поваги. Тож любімо Батьківщину і нашу рідну мову!