Меню сайту

Архів за Березень, 2015

Вимірювання прапору

Березень 31st, 2015 by admin

Учні 8 класу на уроці геометрії вирішили провести нестандартне вимірювання, а саме виміряти довжину прапора до ширини прапору. Учениця Істоміна Анастасія підготувала реферат про шанобливе ставлення до прапору, про патріотизм та любов до Батьківщини.

Ми нащадки козацького роду

Березень 24th, 2015 by admin

24 березня   Руденко О.М., вихователем групи 9-11 класів був проведений виховний захід «Ми нащадки козацького роду». Мета заходу: активувати і поглибити знання учнів про українське козацтво та традиції часів Запорізької Січі; виховувати повагу до історичної спадщини рідного народу, шанобливе ставлення до власної історії і спонукати до наслідування кращих козацьких рис гетьманів та кошових отаманів (відваги, мужності, безмежного патріотизму, добродушності, безкорисності, товариськості); формувати навички командної роботи; сприяти розвитку творчих та інтелектуальних здібностей вихованців, а також спритності, кмітливості, винахідливості.

Форма проведення гра – вікторина. Дана вікторина складалася із трьох геймів. Вихователь підготувала велику кількість цікавих задач та запитань, які заздалегідь узгодила із вчителем історії. Отже, матеріал був підібраний так, щоб повністю відповідати віку та критерію знань учнів. Для більшої зацікавленості та актуалізації уваги дітей питання до вікторини були підготовлені у вигляді презентації, мали яскраве оформлення.

Під час проходження вікторини діти досить згуртовано і дружньо працювали в командах, активно обговорювали питання та намагалися швидко знайти правильну відповідь.

Міжнародний день рабства

Березень 24th, 2015 by admin

У період, що тривав понад 400 років, близько 15 мільйонів чоловіків, жінок і дітей стали жертвами трансатлантичної работоргівлі, що є однією з найбільш похмурих сторінок в історії людства.

Щорічно 25 березня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі, який надає можливість не тільки задуматися про жорстокі страждання жертв рабства, а й сприяти підвищенню рівня інформованості про небезпеку расизму.

До Міжнародного дня пам’яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі в нашому закладі була проведена бесіда «Торгівля людьми».

День театру

Березень 24th, 2015 by admin

Якщо вірити Шекспіру, а не довіряти классику підстав немає, то весь світ – театр, а люди в ньому актори. Тому у всіх жителів планети Земля 27 березня велике свято – Міжнародний день театру. Правда, за часів Шекспіра такого свята не було, його встановили тільки в ХХ столітті, а саме в 1961 році на Міжнародному театральному конгресі. Згідно зі статутом Міжнародної театральної організації свято встановлене для зміцнення культурних зв’язків між громадянами різних країн, їх взаєморозумінню, а значить виступає на захист миру. Коли день театру відзначав всього річницю з дня заснування, найперше послання на честь свята було написано Жано Кокто – відомим французьким письменником.
В нашому закладі ми теж відзначили День театру провівши виховний театралізований захід за творчістю І.П. Котляревського «Наталка Полтавка».

Вперше відзначався в 2006 році. На VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром було вирішено оголосити 21 березня Міжнародним днем синдрому Дауна.
Двадцять перший день третього місяця був обраний, щоб показати, що синдром Дауна пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми.

Міжнародний день щастя

Березень 20th, 2015 by admin

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день щастя.
Це свято було засноване генеральною асамблеєю ООН в 2012 році. На честь цього організація запропонувала всім бажаючим розповісти про пісні, які викликають у них посмішку, супроводивши їх хештегом #HappySoundsLike.

З цих композицій був складений “плей-лист щастя”. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун вибрав пісню “Signed, Sealed, Delivered” Стіві Вандера.    Міжнародний день щастя був заснований для просування ідеї, згідно з якою щастя має бути завданням державної політики, а не тільки особистою метою кожного людини.

 

Ліна Костенко

Березень 19th, 2015 by admin

Сьогодні в нашому закладі учні та педагоги провели літературний вечір присвячений дню народження видатної української поетеси Ліни Василівни Костенко. Ми зичимо їй міцного здоров’я та натхнення в творчій праці

8 березня

Березень 12th, 2015 by admin

8 березня вчителі та вихованці святкували міжнародний жіночий день. Діти підготували пісні,вірші, танці та жартівливі гуморески про жінок і чоловіків.

Привітання

Березень 3rd, 2015 by admin

Милі жінки!

В цей день весняний,

В цей день святковий

Бажаємо щиро, бажаємо радо

Безхмарного неба, сонця в душі

Здоров’я міцного, дитячого слова

Натхнення, кохання й краси.

888

До свята 8 березня

Березень 3rd, 2015 by admin

Учні КЗ «Люботинсикий НВК» підготували малюнки до свята 8 березня та побажали жіночій частині світу любові, добра і миру.