Меню сайту

Архів за Лютий, 2015

Масляна

Лютий 24th, 2015 by admin

Масляна – останній перед Великим постом тиждень (цього року з 16 по 20 лютого)  – популярне народне свято, що дійшло до наших днів ще з язичницьких часів. Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. За церковною традицією тиждень називається сирним або м’ясопусним — через набір страв, які прийнято готувати протягом цього періоду. Це перш за все багато ситної їжі, тому немає нічого заторного в тому, щоб в цей час поласувати, скуштувати самих різноманітних страв і не відмовляти собі ні в чому. Головною стравою на масляну є, як відомо, млинці, які печуть кожного дня з понеділка. Також Масляна відома всенародним гулянням: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, костри тощо.

І в нашому закладі цей тиждень пройшов в найкращих українських традиціях, з випіканням та поїданням млинців, веселощами, спалюванням Масляної.

Сьогодні Україна вшановує героїв Небесної сотні, які загинули під час подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року. В ці дні в нашому закладі були проведені наступні виховні заходи: акція «Свіча пам’яті», уроки мужності «Герої не вмирають», перегляд документальних фільмів про події на Майдані Незалежності м. Києва, «Ми – єдиний народ» – бесіди, перегляд інформаційних програм про події на Сході України.

Волонтерська робота

Лютий 18th, 2015 by admin

16 лютого в нашому закладі волонтери провели лекцію про шкідливість алкоголю. Наші вихованці з уважністю слухали розповіді людей, які самі пройшли шлях від вживання алкоголю до повного видужання від цієї отрути.

Афганістан

Лютий 12th, 2015 by admin

10 лютого 2015 року в «Будинку вчителя» м.Харкова відбулася зустріч учасників бойових дій в Афганістані зі школярами. На цій зустрічі були присутні кращі учні нашого закладу, вчитель української мови та літератури Пахуща Людмила Юріївна, вчитель історії та правознавства Бойчук ірина Андріївна. Один з організаторів зустрічі, учасник бойових дій в Афганістані, кавалер ордена «За мужність» ІІІ ст. Ломакін Геннадій Іванович поглибив знання дітей про жахливі події 1979-1989 рр. в Афганістані. Після презентації вихованці мали змогу своїми руками доторкнутися до речей, що належали воїнам-афганцям.

Ми щиро вдячні організатором та присутнім воїнам-інтернаціоналістам за увагу та хорошу організацію зустрічі.

У нашому закладі пройшов конкурс дитячої творчості під назвою «Сніговик». Між дітьми було проведено змагання на ліплення сніговика у цьому році. Найкращим і найбільшим вийшов сніговик, який діти зліпили всі разом.