Меню сайту

Архів за Березень, 2016

Зустріч в Дивосвіті

Березень 23rd, 2016 by admin

Напередодні весняних канікул педагогічні працівники значну увагу приділяють проведенню бесід з учнями щодо збереження життя й здоров’я дітей.

22 березня 2016 року  в Комунальному  закладі «Люботинська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів  “Дивосвіт”» Харківської обласної ради відбулася зустріч учнів школи з представниками  Акціонерної компанії «Харківобленерго» .

Спеціалісти компанії провели заочну подорож до країни «ЕЛЕКТРОЛАНДІЇ», під час якої дітям в ігровій формі розповіли про силу та небезпеку електричної енергії, ознайомили з основними правилами поведінки з електроприладами.

Учасниками цієї цікавої зустрічі були також працівники МНС, які показали майстер-клас  «Перша медична допомога». Діти із задоволенням грали у рольові ігри, відгадували кросворди,  змагались у вправності  одягати спецодяг рятувальника.

Величезне враження на дітей справила пожежна машина. Гості продемонстрували показовий виступ «Робота спецтехніки у надзвичайних ситуаціях» і подарували вихованцям   навчально – пізнавальні  журнали та пам’ятки.

Під час екскурсії учні відвідали Полтавський Свято-Хрестовоздвиженський жіночий монастир. Калістрат.

«Музей Котляревського»

Березень 22nd, 2016 by admin

Вихованці нашого закладу ознайомилися під час  екскурсії   з Літературно-меморіальним музеєм Івана Котляревського, який присвячений життю та творчості першого класика нової української літератури Івана Петровича Котляревського. Будівлю музею внесено до Списку пам’ятників архітектури національного значення. Музей відкрито у вересні 1952 року у старовинному будинку, який, за переказами, належав відомому поету і драматургу В.В. Капністу.

Учні із задоволенням відвідали всі запропоновані екскурсії .  Отриману під час екскурсії  інформацію вихованці закладу з задоволенням  використають на уроках  літератури, історії та мистецтвознавства.

Учні нашого закладу  відвідали Полтавський краєзнавчий музей  ім.Василя Кричевського. Цей значний науково-культурний центр, заснований у 1891 році  за ініціативою видатного вченого, професора В.В.Докучаєва. Фонд музею – це унікальне зібрання предметів старовини, побуту та народного мистецтва, у якому не лише місцевий матеріал, а й старожитності різних частин світу.А всього в музеї близько 300 тис. експонатів.

«Музей Полтавської битви»

Березень 22nd, 2016 by admin

Для  учнів  Комунального закладу «Люботинська спеціалізована школа-інтернат  I-IIIступенів «Дивосвіт» Харківської обласної ради була організована екскурсія до міста Полтава. Під час екскурсії учні відвідали  один з перших стаціонарних музеїв Полтавщини, відкритий у 1909 році за ініціативи відомого краєзнавця І.Павловського до 200-річчя перемоги військ Петра I над армією шведського короля Карла XII. У 1981 році музей і комплекс пам’ятників, пов’язаних з Полтавською битвою, оголошено державним історико-культурним заповідником «Поле Полтавської битви», загальною площею 771,5 га.

Акція “ За чисте довкілля”

Березень 15th, 2016 by admin

З настанням перших весняних теплих днів в закладі розпочалася робота по упорядкуванню шкільної території. В першу чергу  прибрали майданчик перед школою, винесли сухе гілля  та сміття , а технічні працівники наводять порядок в шкільному саду. Спланована робота щодо проведення всеукраїнської акції “ За чисте довкілля”

Свято «Проводи зими»

Березень 15th, 2016 by admin

11 березня  на запрошення Харківського  Національного Університету міського господарства  учні школи взяли участь у  святі «Проводи зими», де їх пригощали різноманітними українськими стравами, грали в рухливі в ігри. А також діти мали можливість оглянути творчі майстерні.

Шевченко

Березень 11th, 2016 by admin

9 березня літературна вітальня зібрала учнів першого та третього класів, показати велич і неповторність спадщини Шевченка, його значення для розвитку української мови та літератури, вихователь Руденко О.М. провела годину спілкування «Садок вишневий коло хати», де виховувала на прикладі життя і діяльності Кобзаря активну любов до рідної землі, свого народу, його мови і культури.

Масляна

Березень 11th, 2016 by admin

Масляна до нас прийшла,

Радість людям принесла,

Ну а ми прийдемо з млинцями,

Зустріти свято разом з вами!

На протязі тижня в школі відбувся конкурс «Що, ти Масляна, нам принесла ?» Діти та вихователі ретельно готувалися до святкування. Учні весело, із вигадкою запрошували скуштувати українські страви, які вони приготували на гуртку «Кулінарія». Апетитний аромат млинців та вареників не залишив нікого байдужим.

 

8 Березня

Березень 4th, 2016 by admin

03.03.2016 учні КЗ «Люботинська школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Дивосвіт» Харківської обласної ради підготували і провели святкову концертну програму, присвячену Міжнародному дню – 8 березня.

Юні артисти вітали присутніх мам і бабусь, вчителів, співробітників закладу. Чудовий концерт справив незабутнє враження, дав позитивні емоції в переддень свята весни.

Вітаємо усіх жінок зі святом 8 Березня!