Меню сайту

Архів за Березень 22, 2016

Під час екскурсії учні відвідали Полтавський Свято-Хрестовоздвиженський жіночий монастир. Калістрат.

«Музей Котляревського»

Березень 22nd, 2016 by admin

Вихованці нашого закладу ознайомилися під час  екскурсії   з Літературно-меморіальним музеєм Івана Котляревського, який присвячений життю та творчості першого класика нової української літератури Івана Петровича Котляревського. Будівлю музею внесено до Списку пам’ятників архітектури національного значення. Музей відкрито у вересні 1952 року у старовинному будинку, який, за переказами, належав відомому поету і драматургу В.В. Капністу.

Учні із задоволенням відвідали всі запропоновані екскурсії .  Отриману під час екскурсії  інформацію вихованці закладу з задоволенням  використають на уроках  літератури, історії та мистецтвознавства.

Учні нашого закладу  відвідали Полтавський краєзнавчий музей  ім.Василя Кричевського. Цей значний науково-культурний центр, заснований у 1891 році  за ініціативою видатного вченого, професора В.В.Докучаєва. Фонд музею – це унікальне зібрання предметів старовини, побуту та народного мистецтва, у якому не лише місцевий матеріал, а й старожитності різних частин світу.А всього в музеї близько 300 тис. експонатів.

«Музей Полтавської битви»

Березень 22nd, 2016 by admin

Для  учнів  Комунального закладу «Люботинська спеціалізована школа-інтернат  I-IIIступенів «Дивосвіт» Харківської обласної ради була організована екскурсія до міста Полтава. Під час екскурсії учні відвідали  один з перших стаціонарних музеїв Полтавщини, відкритий у 1909 році за ініціативи відомого краєзнавця І.Павловського до 200-річчя перемоги військ Петра I над армією шведського короля Карла XII. У 1981 році музей і комплекс пам’ятників, пов’язаних з Полтавською битвою, оголошено державним історико-культурним заповідником «Поле Полтавської битви», загальною площею 771,5 га.