Меню сайту

Архів за Березень, 2014

Візит волонтерів

Березень 31st, 2014 by admin

29 березня до учнів 6-7 класів завітали волонтери фонду «Акрополь». Діти радо зустріли гостей, охоче спілкувалися, грали в настільні ігри, а на завершення провели репетицію спектаклю лялькового театру.

30 березня учнів середніх та старших класів відвідали волонтери вищих навчальних закладів міста Харкова. Для вихованців студенти приготували цікаві бесіди з профорієнтаційної роботи, а для учнів середніх класів цікаві ігри  та заняття по виготовленню поробок із паперу.

За чисте довкілля

Березень 26th, 2014 by admin

З приходом тепла і по-весняному сонячних днів в НВК 22 березня розпочалася акція «За чисте довкілля».  Адміністрація організувала обрізку старих тополь навкруги території закладу. Учні та персонал упорядкували квітники і газони, дитячий майданчик.

 

21 березня відбулася зустріч вихованців закладу з директором Вірменського культурно-мистецького центру Авагян Метаксією Гургенівною та представників даного центру.  Під час зустрічі гості ознайомили вихованців та працівників закладу зі своєю культурою, традиціями. Учні отримали задоволення від спілкування, а в подарунок – солодощі та миючі засоби.

24 березня в Україні відзначався Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Початок минулого десятиріччя характеризувався погіршенням епідемічної ситуації з туберкульозу в багатьох країнах світу. Щороку у світі виявляється до 10 млн. нових випадків захворювання на туберкульоз, від якого помирає близько 3 млн. осіб. Загальна кількість хворих на туберкульоз сягає 50-60 млн.

Класними керівниками були проведені виховні години під гаслом „Цінуємо кожен подих:  зупинемо туберкульоз зараз”.

Міжнародний день лялькаря

Березень 25th, 2014 by admin

Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря прийшла відомому діячеві лялькового театру Джівада Золфагаріхо (Іран).

     У 2000 році на XVIII Конгресі УНІМА в Магдебурзі він виніс дану пропозицію на обговорення. Але, не дивлячись на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята була дуже жвавою, це питання так і не було вирішене. Тільки лише через два роки, на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дата святкування була визначена.

     Традицію Свята лялькарів всього світу відкрив день 21 березня 2003 року. Саме в цей день усіма професіоналами і шанувальниками театру ляльок святкується Міжнародний день лялькаря.

    Вихованці нашого закладу до цього дня підготували і провели лялькову виставу «Принцеса лялькового театру».

21 березня до Всесвітнього дня поезії в нашому закладі проходили вечори читання творів різних поетів.

      Всесвітній день поезії — це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих  держав і завжди були в пошані.

     Рішення про встановлення Всесвітнього дня поезії було прийнято у зв’язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів.

     Основна мета Всесвітнього дня поезії — дозволити невеликим видавництвам, які несуть поезію в маси, заявити про себе як можна голосніше. Крім того, представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.

З нагоди 200-річчя з дня народження великого Кобзаря  9 березня 2014 року  учні 9 класу на чолі з вихователем Євсєєвим Олегом Анатолійовичем, підготували і провели усний журнал «І мене в сім’ї великій…». Школярі ознайомилися із життєвим шляхом великого сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, декламувалась невмируща поезія великого Кобзаря.

Правове виховання

Березень 17th, 2014 by admin

Згідно річного плану роботи  в школі-інтернаті проходив місячник правового виховання «Закон і підліток», з метою формування правового світогляду підлітків, попередження правопорушень серед учнів.  В план роботи була включена зустріч із працівниками правоохоронних органів учні 10-11 класів прослухали лекцію «Підліток і відповідальність».

12 березня 2014 року 2 учні нашого закладу взяли участь в обласному етапі Всеукраїнського відкритого конкурсу читців, присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

Гузієватий Артем (5 клас) прочитав «Заповіт» на італійській мові, а Лавриненко Альона

(8 клас) – на польській

                                                                                                                                          О, Жінко!

                                            Хай день твій буде сонячним, прекрасним,

Й троянди вистилатимуть твій путь!

І кожен вечір буде зоряним і ясним.

Завжди щасливою, о Жінко, будь!

 

             Словами побажань,  вдячності і любові до жінки,  розпочалось свято, присвячене  Міжнародному жіночому дню 8-Березня, підготовлене учнями та вихователем 10 класу Кучмою Валентиною Михайлівною. Яскраві, сонячні, творчі – такими виглядали учні на святі, і дарували всім жінкам, присутнім в залі, свої посмішки, вітальні слова, квіти.