Меню сайту

Архів за Березень 4, 2014

d

Свою Україну любіть,
Любіть її… Во время
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

      Минуло 200 років від дня народження  Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе серед нас.

    Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

     Напередодні ювілею видатного поета в закладі проведено заходи присвячені святкуванню 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка.

    Урок-портрет “Невідомий Тарас Шевченко” провела вчитель української мови та літератури Пахуща Людмила Юріївна.

     Маловідомі та цікаві факти з особистого життя великого Кобзаря, “білі плями” в дослідженні творчості цього дивного поета, художника, офортиста допомогли учням по-новому поглянути на знакову фігуру в історії українського народу.

     Літературна гра проведена вчителем англійської мови Приходько Інною Сергіївною “За сторінкам книг Т. Шевченка” нагадала всім учасникам безсмертні рядки найвидатнішого українця всіх часів.

304

     В бібліотеці в рамках заходів, присвячених 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка, 03 березня 2014 року відкрилася книжково-ілюстративна виставка “Творчість Т. Шевченка в дзеркалі сучасності”

        Т. Г. Шевченко – видатний син українського народу, його честь і совість. Він був людиною універсальних талантів та інтересів Немає такої сторони життя, до якої він не торкався би у своїй творчості: любов до України, культура й історія українського народу, відношення до жінки-матері, природа, екологія й багато чого іншого. Поезія і проза Т. Г. Шевченка живе серед нас і вселяє віру і надію, допомагає переборювати труднощі.

 Виставка буде цікава та корисна учням, педагогічним працівникам, а також широкому колу читачів. На експозиції представлені книги, наукові збірки, довідкові видання, матеріали на іноземних мовах, статті з періодичних видань і твори письменника.

        Святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в бібліотеці продовжується.

images

03 березня 2014 року відбувся літературно-музичний вечір “Шевченківський Петербург” з циклу бібліотечних акцій і заходів, присвячених 200-річчю від дня народження великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка (1814-1861).

        Вечір присвячений молодості Тараса Шевченка, періоду його перебування в Санкт-Петербурзі. Тут майбутній класик української літератури жив з 1831 по 1845 роки, тут знайшов свободу від кріпацтва в 1838 році і пройшов навчання в Академії мистецтв. У Санкт-Петербурзі були написані та опубліковані перші його вірші українською мовою.

        У літературно-музичному вечорі взяли участь учні закладу та вчитель світової літератури Коваленко Галина Іванівна.

04 березня 2014 року у закладі  вчителем іноземної (англійської) мови Приходько Інною Сергіївною та учнями 6-7 класів була показана українська казка «Ріпка» на англійській мові.