Меню сайту

Архів за Листопад, 2014

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

Понад 500 мільйонів людей у світі є інвалідами в результаті розумових, фізичних чи сенсорних розладів. Задумаємось…
Міжнародний день інвалідів, відзначає і наша держава. Мета даного заходу – привернення уваги до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. За останні сім років чисельність інвалідів в Україні, на жаль, зросла в більш ніж на півмільйона. Сьогодні два мільйони наших громадян – інваліди (тобто кожний вісімнадцятий наш співвітчизник). Причиною цьому є природні катаклізми, техногенні катастрофи, забруднення навколишнього середовища, дорожньо–транспортні пригоди, вроджені патології і хронічні захворювання та тощо.

27-28 листопада в нашому закладі пройшли заходи, присвячені Міжнародному Дню інвалідів. Це уроки доброти «Дивіться на нас як на рівних» та  конкурс малюнків під гаслом «Друзі, яких ми обираємо». Ми не мусимо бути байдужими до людей з особливими потребами бо вони такіж як і ми. Наше завдання допомогти таким людям почувати себе захищеними і потрібними суспільству.

Спортивні змагання

Листопад 26th, 2014 by admin

В рамках всеукраїнської  програми «Добрик всесвіт» 26 листопада в нашому закладі пройшло спортивне змагання між учнями 9-го та 10-го класів, метою якого було виховання позитивної мотивації до різних видів спорту і здорового способу життя, товаристських стосунків в колективі.

       Міжнародний день інвалідів щорічно відзначають 3 грудня. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об’єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році.

В рамках тижня, присвяченому Міжнародному Дню інвалідів,

25 листопада в нашому закладі учні переглянули декілька фільмів про життя інвалідів, які проходили під гаслом «Твори добро, бо ти людина». Основною метою цього заходу є інформування вихованців в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями.

   21 листопада — ми відзначаємо День Гідності та Свободи, роковини революції гідності.

Указ про День гідності та свободи, який українці віднині й навіки будуть відзначати 21 листопада підписав Глава держави Петро Порошенко.

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Протягом тижня в навчальному закладі були проведені уроки мужності «Герої не вмирають», бесіди «Ми – єдиний народ», проведено перегляд інформаційних програм про події на Сході України, їх обговорення.

Душі безневинно померлих від страшного голодомору. Ми повинні зробити все можливе, щоб те жахіття залишилося тільки сумною історією. Памятаймо, не забуваймо, молимося.

21 Листопада 2014 року в КЗ. « Люботинський НВК» серед учнів 6-11 класів відбувся урок пам’яті під загальним гаслом «Пам’ять  єднає»  присвячений жертвам Голодомору 1932-1933 років.Разом з педагогами учні згадали що, з уроків історії та літератури знали про Голодомор.

Згадайте нас – бо ми ж колись жили.

Зроніть сльозу і хай не гасне свічка!

Ми в цій землі житами поросли,

Щоб голоду не знали вічно.

Шефи ХНЕУ

Листопад 19th, 2014 by admin

14 листопада 2014 року у наш заклад завітали шефи з Харківського національного економічного університету.  Учням 4, 6, 7 і 8 класів було цікаво послухати, як студенти навчаються, чим займаються у вільний від навчання час. Шефи побажали нашим вихованцям гарно навчатися,  отримувати високі бали за свої досягнення та подарували дітям солодощі.

В нашому закладі практичним психологом Дудченко Світланою Михайлівною було проведене заняття «Сучасний лідер. Який він?» для  лідерів учнівського самоврядування. Під час цього заняття учнями був створений образ сучасного лідера, названі притаманні йому якості. Команди представляли свої проекти, захищаючи і обговорюючи їх.

13 листопада в КЗ «Люботинський НВК» пройшов відкритий урок з трудового навчання  у 7 класі. Ірина Анатоліївна ознайомила учнів з історією розвитку вишивки гладдю, технологією перенесення малюнка на тканину, навчила створювати композицію виробу використовуючи метод симетрії.

11 листопада пройшов відкритий урок з української мови у 6 класі на тему «Складні слова. Сполучні О,Е у складних словах. Правопис складних слів разом і через дефіс». Метою уроку було ознайомити учнів з простими і складними словами, єднальними голосними о,е, які з’єднують частини складних слів, правилами написання складних слів разом і через дефіс; формувати загально пізнавальні вміння знаходити складні слова у текстах, правильно писати їх та використовувати в діалогічному та монологічному мовленні; за допомогою мовленнєво-комунікативного дидактичного матеріалу виховувати почуття любові до природи, відповідальність за навколишнє середовище.