Масляна
Лютий 24th, 2015 by admin
Масляна – останній перед Великим постом тиждень (цього року з 16 по 20 лютого) – популярне народне свято, що дійшло до наших днів ще з язичницьких часів. Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. За церковною традицією тиждень називається сирним або м’ясопусним — через набір страв, які прийнято готувати протягом цього періоду. Це перш за все багато ситної їжі, тому немає нічого заторного в тому, щоб в цей час поласувати, скуштувати самих різноманітних страв і не відмовляти собі ні в чому. Головною стравою на масляну є, як відомо, млинці, які печуть кожного дня з понеділка. Також Масляна відома всенародним гулянням: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, костри тощо.
І в нашому закладі цей тиждень пройшов в найкращих українських традиціях, з випіканням та поїданням млинців, веселощами, спалюванням Масляної.