Меню сайту

Архів за Березень 24, 2015

Ми нащадки козацького роду

Березень 24th, 2015 by admin

24 березня   Руденко О.М., вихователем групи 9-11 класів був проведений виховний захід «Ми нащадки козацького роду». Мета заходу: активувати і поглибити знання учнів про українське козацтво та традиції часів Запорізької Січі; виховувати повагу до історичної спадщини рідного народу, шанобливе ставлення до власної історії і спонукати до наслідування кращих козацьких рис гетьманів та кошових отаманів (відваги, мужності, безмежного патріотизму, добродушності, безкорисності, товариськості); формувати навички командної роботи; сприяти розвитку творчих та інтелектуальних здібностей вихованців, а також спритності, кмітливості, винахідливості.

Форма проведення гра – вікторина. Дана вікторина складалася із трьох геймів. Вихователь підготувала велику кількість цікавих задач та запитань, які заздалегідь узгодила із вчителем історії. Отже, матеріал був підібраний так, щоб повністю відповідати віку та критерію знань учнів. Для більшої зацікавленості та актуалізації уваги дітей питання до вікторини були підготовлені у вигляді презентації, мали яскраве оформлення.

Під час проходження вікторини діти досить згуртовано і дружньо працювали в командах, активно обговорювали питання та намагалися швидко знайти правильну відповідь.

Міжнародний день рабства

Березень 24th, 2015 by admin

У період, що тривав понад 400 років, близько 15 мільйонів чоловіків, жінок і дітей стали жертвами трансатлантичної работоргівлі, що є однією з найбільш похмурих сторінок в історії людства.

Щорічно 25 березня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі, який надає можливість не тільки задуматися про жорстокі страждання жертв рабства, а й сприяти підвищенню рівня інформованості про небезпеку расизму.

До Міжнародного дня пам’яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі в нашому закладі була проведена бесіда «Торгівля людьми».

День театру

Березень 24th, 2015 by admin

Якщо вірити Шекспіру, а не довіряти классику підстав немає, то весь світ – театр, а люди в ньому актори. Тому у всіх жителів планети Земля 27 березня велике свято – Міжнародний день театру. Правда, за часів Шекспіра такого свята не було, його встановили тільки в ХХ столітті, а саме в 1961 році на Міжнародному театральному конгресі. Згідно зі статутом Міжнародної театральної організації свято встановлене для зміцнення культурних зв’язків між громадянами різних країн, їх взаєморозумінню, а значить виступає на захист миру. Коли день театру відзначав всього річницю з дня заснування, найперше послання на честь свята було написано Жано Кокто – відомим французьким письменником.
В нашому закладі ми теж відзначили День театру провівши виховний театралізований захід за творчістю І.П. Котляревського «Наталка Полтавка».