Меню сайту

Архів за Березень 16, 2017

Виховний захід «Мої права»

Березень 16th, 2017 by admin

15 березня 2017 року вихователем 4 класу був проведений виховний захід «Мої права». Метою заходу було сформувати правову культуру учнів, розширювати знання про права та закони.

Дыти зрозуміли, що від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

Шевченківські дні

Березень 16th, 2017 by admin

І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.

      Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.

            В дні перемог і в дні поразок,

            В щасливі дні і в дні сумні

            Іду з дитинства до Тараса,

            Несу думки свої земні.

З метою вшанування творчої спадщини Т.Г.Шевченка  в нашій школі відбувся конкурс малюнків за його творчістю, який показав наскільки талановиті учні та як добре вони знають творчість видатного українця.

День українського добровольця

Березень 16th, 2017 by admin

Добровольці. Ті, хто стали солдатами, тому що того вимагав борг – боронити рідну землю від ворога. Хтось в мирному житті був лікарем, хтось менеджером, кухарем, програмістом, хтось був студентом та кинув навчання.

Їх подвиг врятував країну. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Широкине Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт…
Іменами добровольців, що віддали на фронті свої життя, називають вулиці та проспекти українських міст. І відтепер 14 березня країна віддає шану їхньому подвигу, ця дата стала Днем українського добровольця.

 14 березня, Україна відзначає День українського добровольця.

Верховна Рада України 17 січня 2017 року ухвалила постанову №4261 про встановлення в Україні цього свята. Свято встановлене з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.